artikel

Platte Zeeuwse met passievrucht en orchidee (Ron Blaauw)

Horeca

Open de oesters en haal ze uit de schelp. Vries acht oesters met sap in (ongeveer 6 uur). Draai ze dan in de Paco-jet tot een pure sorbet. Snijd voor de passievruchtgelei de vruchten doormidden en haal ze leeg in een bakje. Pureer het vruchtvlees met de staafmixer en giet het door een fijne zeef. […]

Platte Zeeuwse met passievrucht en orchidee (Ron Blaauw)

Open de oesters en haal ze uit de schelp. Vries acht oesters met sap in (ongeveer 6 uur). Draai ze dan in de Paco-jet tot een pure sorbet. Snijd voor de passievruchtgelei de vruchten doormidden en haal ze leeg in een bakje. Pureer het vruchtvlees met de staafmixer en giet het door een fijne zeef. Meet de hoeveelheid, verwarm het en voeg de juiste hoeveelheid gelatine toe. Stort de massa op een plateau en laat het minstends twee uur opstijven in de koelkast. Dresseer een balletje sorbet op het bord, leg er hele oester op en daarbovenop een rondje passievruchtgelei. Garneer het gerecht met eetbare orchideeën.