artikel

Poppe, Zwolle

Horeca

Peter Diks heeft het 30-jarig jubileum aangegrepen om z’n zaak te voorzien van ‘een mooie nieuwe binnenjas’, zoals hij zegt. De grootste verandering in het interieur is de opvallende kleurstelling terra/oranje en grijs die overal consequent is doorgevoerd. Zowel in het à-la-cartegedeelte als in de knusse huiskamer, gelagkamer en borrelruimte op de eerste verdieping.

Poppe voert een Frans-mediterrane keuken. In het midden van het restaurant bereiden de koks de eigentijdse gerechten. ,,In 1976 waren wij één van de eersten in Nederland met een open keuken’’, vertelt Peter Diks. ,,Mijn vrouw Riet en ik zijn begonnen met ‘n eenvoudige bistro, maar hebben nu een uitgebreid restaurant met vijf koks achter de kachel.’’

In 2005 is Poppe voor het eerst opgenomen in de jubileumeditie van de Quote Eetgids, aldus de trotse eigenaar. Zijn etablissement is gesitueerd in een voormalige hoefsmederij, waar het geslacht Poppe meer dan 250 jaar als hoefsmid werkte. Een blaasbalg, aambeeld en hoefijzers in het restaurant herinneren aan die tijd.

Luttekestraat 66. Tel. (038) 421 30 50. www.restaurant-poppe.nl. Capaciteit: restaurant 70 zitplaatsen; bovenzaaltjes 70; terras 15. Prijsindicatie: driegangenmenu €31,50. Geopend di t/m vr vanaf 12.00 uur; za/zo vanaf 17.30 uur. Ma gesloten.

Reageer op dit artikel