artikel

Rentabiliteitswaarde

Horeca

De rentabiliteitswaarde is gelijk aan de waarde van een gemiddeld toekomstig nettowinstcijfer. Eigenschappen waardebepaling op basis van rentabiliteitswaarde: het is twijfelachtig of toekomstige nettowinst wordt gerealiseerd; investeringsmomenten (bijvoorbeeld achterstallige investeringen) worden niet meegenomen; een rooskleurige toekomst verhoogt de waarde. Discounted cashflow Intrinsieke waarde Rentabiliteitswaarde Combinatie van intrinsiek en rentabiliteit X-maal de winst

De rentabiliteitswaarde is gelijk aan de waarde van een gemiddeld toekomstig nettowinstcijfer.

Eigenschappen waardebepaling op basis van rentabiliteitswaarde:

  • het is twijfelachtig of toekomstige nettowinst wordt gerealiseerd;

  • investeringsmomenten (bijvoorbeeld achterstallige investeringen) worden niet meegenomen;

  • een rooskleurige toekomst verhoogt de waarde.