artikel

Rode poonfilet met knolselderijsaus en Hertog Jan Meibock

Horeca

Ingrediënten voor vier personen: 600 gram (rode) poonfilet 400 gram knolselderij 1 aardappel 0,5 l kippenbouillon 1 eetlepel vers citroensap 4 eetlepels olijf- of zonnebloemolie 2 eetlepels roomboter 1,5 dl Hertog Jan Meibock (flesje van 30 cl) 2 eetlepels fijngeknipte bieslook peper uit de molen en zout naar smaak Bereidingswijze: Poonfilet in gelijkmatige stukken snijden. […]

Ingrediënten voor vier personen:

600 gram (rode) poonfilet

400 gram knolselderij

1 aardappel

0,5 l kippenbouillon

1 eetlepel vers citroensap

4 eetlepels olijf- of zonnebloemolie

2 eetlepels roomboter

1,5 dl Hertog Jan Meibock (flesje van 30 cl)

2 eetlepels fijngeknipte bieslook

peper uit de molen en zout naar smaak

Bereidingswijze:

Poonfilet in gelijkmatige stukken snijden. Met zout en peper bestrooien en gedurende 1 uur in een mengsel van olie en vers citroensap marineren. Een grillpan met wat olie bestrijken en de stukken poonfilet aan beide kanten goudbruin grillen. Eventueel onder een hete grill of op de barbecue in een visklem plaatsen tot beide kanten goudbruin van kleur zijn. Ondertussen knolselderij en aardappel schillen en in blokjes snijden. Bouillon verwarmen en de blokjes knolselderij en aardappel met een snufje zout gaar koken. Met een staafmixer pureren en vervolgens zeven. Naar smaak wat extra bouillon toevoegen. In een koekenpan verwarmen en het bier bij beetjes erdoor roeren. Al roerende 3 tot 4 minuten goed verwarmen en vervolgens vanaf de hittebron de boter en fijngeknipte bieslook erdoor roeren. Op smaak brengen met peper uit de molen en zout. Poonfilet en saus over voorverwarmde borden verdelen, vergezeld van in boter gestoofde reepjes wortel of pompoen vermengd met fijne doperwten en een goed gekoeld glas Hertog Jan Meibock.

Reageer op dit artikel