artikel

Sfeer, sfeer en nog eens sfeer

Horeca

Kies een sfeervolle verlichting die past bij de inrichting en vormgeving van het pand. Trek deze sfeer door naar andere vertrekken. Zoals bijvoorbeeld de entree, de ruimte naar de toiletten en de buitenverlichting. Heeft u in het restaurant een opvallende kroonlamp aan het plafond hangen? Plaats dan in de entreeruimte een kleine kroon in dezelfde […]

Kies een sfeervolle verlichting die past bij de inrichting en vormgeving van het pand. Trek deze sfeer door naar andere vertrekken. Zoals bijvoorbeeld de entree, de ruimte naar de toiletten en de buitenverlichting. Heeft u in het restaurant een opvallende kroonlamp aan het plafond hangen? Plaats dan in de entreeruimte een kleine kroon in dezelfde vorm van de grote. De eerste indruk van uw bedrijf krijgt de gast al op de parkeerplaats. Zorg daar dus voor verlichting waarbij de specifieke sfeer van uw horecabedrijf naar voren komt. Geef uw gast tevens een veilig gevoel door goede verlichting op de parkeerplaats.

Hebt u een open keuken of een cafetaria? Kies dan uit hygiëneoogpunt voor een gesloten armatuur, zodat er geen stof op het voedsel kan belanden. Of nog stelliger. Dat er geen glassplinters in het voedsel komen wanneer een lamp plotsklaps kapot knalt. Kies voor lampen met warme kleuren om zo de gezelligheid te bevorderen. Zeker in een ‘slagerij-ogende’ snackbar een prima verbetering. Vitrineverlichting moet vanzelfsprekend helder zijn. Speel daarbij eens met verschillende lichtsterktes. Zo voorkomt u eentonigheid en maakt u de vitrine aantrekkelijker. En dus ook de producten die in de vitrine liggen.

Bevestig lampen niet zomaar op aan de wand. Bevestig het lichtpunt op 180 centimeter hoog. De ooghoogte van de gast met een gemiddelde lengte ligt een paar centimeter onder de lichtbron. Hierdoor schijnt het licht niet in het gezicht van een gast.

Reageer op dit artikel