artikel

Soorten sauzen

Horeca

Er zijn grofweg drie soorten sauzen: gele, rode en overige sauzen. Onder gele sauzen vallen fritessaus (van 25 tot 35 procent vet) en mayonaise. Tot de groep rode sauzen behoren currysaus (gekruid, pikant of zacht), shoarmasaus, tomatenketchup, jäger- en zigeunersaus. Overige of speciale sauzen zijn knoflook-, saté-, whisky/cocktail-, tartaar-, shaslick-, chili- of burgersaus en mosterd. […]

Er zijn grofweg drie soorten sauzen: gele, rode en overige sauzen. Onder gele sauzen vallen fritessaus (van 25 tot 35 procent vet) en mayonaise. Tot de groep rode sauzen behoren currysaus (gekruid, pikant of zacht), shoarmasaus, tomatenketchup, jäger- en zigeunersaus. Overige of speciale sauzen zijn knoflook-, saté-, whisky/cocktail-, tartaar-, shaslick-, chili- of burgersaus en mosterd.

De top-5 van sauzen consumptie in de horeca
1. Fritessaus
2. Satésaus
3. Curryketchup
4. Tomatenketchup
5. Speciaalsaus

De consument heeft steeds meer een voorkeur voor saus met een ietwat zoetere smaak. Leveranciers spelen hier op in door het aanbieden van zoete fritessaus.

Reageer op dit artikel