artikel

Spelen met de veelal beperkte ruimte

Horeca

Een arriverende gast, die mogelijk een vermoeiende en lange reis achter de rug heeft, moet direct de balie kunnen vinden. Zorg er dus voor dat de balie bij binnenkomst direct in het oog springt. Creëer in de nabijheid van de balie ruimte voor wachtende gasten. Ruime en lekker zittende fauteuils zijn hiervoor uitermate geschikt. De […]

Een arriverende gast, die mogelijk een vermoeiende en lange reis achter de rug heeft, moet direct de balie kunnen vinden. Zorg er dus voor dat de balie bij binnenkomst direct in het oog springt. Creëer in de nabijheid van de balie ruimte voor wachtende gasten. Ruime en lekker zittende fauteuils zijn hiervoor uitermate geschikt.

De ideale hoogte van de balie voor gasten en personeel is 105 centimeter. Het werkblad voor baliepersoneel moet 76 centimeter hoog zijn. Vlonders van 15 tot 20 centimeter zorgen ervoor dat personeel op de goede hoogte zit.

Een goed toegankelijke entree van een hotelkamer is een ‘must’. Het bed dient uit privacy-oogpunt bij voorkeur niet zichtbaar te zijn bij het openen van de kamerdeur en er moet voldoende leefruimte overblijven buiten de hotelkamermeubels om. Een eenpersoonsbed moet gemiddeld 90 centimeter breed en 210 centimeter lang zijn en hoogte moet 56 centimeter zijn. Vervang de matras van een bed na vijf jaar.