artikel

Sprot

Horeca

Iedereen heeft ze vast wel eens zien liggen: bosjes samengebonden, kleine gerookte visjes van 10-15 centimeter lengte. Sprot is een haringachtige en wordt in Nederland zeer gewaardeerd, bijvoorbeeld als borrelhapje.

Sprot

Zijn leefgebied strekt zich uit van de Noorse fjorden tot de Middellandse Zee. Helaas wordt hij bedreigd door overbevissing.

In Nederland wordt sprot weinig gebruikt omdat hij nauwelijks vers te verkrijgen is. Hij wordt veelal gerookt of in olie ingeblikt. Sprot is te onderscheiden van haring door de scherper aanvoelende schubben en het feit dat bij sprot de buikvin voor de rugvin begint. Gefrituurd of gebakken smaakt hij uitstekend.

Bekijk hier een aantal heerlijke recepten met sprot:
Sprot goreng
Sprot van de barbecue
Gevulde sprotten op Marrokaanse wijze
Gegrilde sprotten
Pastasalade met sprotten

Klik hier voor informatie over de koolvis!

Zijn leefgebied strekt zich uit van de Noorse fjorden tot de Middellandse Zee. Helaas wordt hij bedreigd door overbevissing.

In Nederland wordt sprot weinig gebruikt omdat hij nauwelijks vers te verkrijgen is. Hij wordt veelal gerookt of in olie ingeblikt. Sprot is te onderscheiden van haring door de scherper aanvoelende schubben en het feit dat bij sprot de buikvin voor de rugvin begint. Gefrituurd of gebakken smaakt hij uitstekend.

Bekijk hier een aantal heerlijke recepten met sprot:
Sprot goreng
Sprot van de barbecue
Gevulde sprotten op Marrokaanse wijze
Gegrilde sprotten
Pastasalade met sprotten

Klik hier voor informatie over de koolvis!

Reageer op dit artikel