artikel

The Wine Bar, Rotterdam

Horeca

We zijn gek op Franse wijnen, maar we schenken ook graag een onbekende wijn uit Hongarije, om maar iets op te noemen. Ik vind het leuk mensen bij te brengen dat er meer is.’ Dat zegt Kathy van Zijl (52) van The Wine Bar in de Rotterdamse deelgemeente Kralingen.

The Wine Bar, Rotterdam

De eigenaar serveert meer dan 25 wijnen per glas, vergezeld van heerlijke hapjes uit eigen keuken. Zij gebruikt geen wijntapsysteem. ‘We schenken liever een aangebroken fles aan het eind van de dag leeg, dat is goedkoper dan de aanschaf van een machine. Onze policy is iedere dag een verse fles opentrekken.’ Belangrijk vindt Kathy – zij begon al op haar zestiende in de horeca – een no-nonsense benadering van wijn, schappelijke prijzen en vriendelijke en kundige bediening.

The Wine Bar is gevestigd in een vrijstaand pand uit begin vorige eeuw en heeft een terras in de binnentuin, die een mediterrane uitstraling heeft. De laatste bewoner was De Oude Dijk, een echte bruine kroeg. Het interieur is nu licht gehouden.

Oudedijk 273. Tel. (010) 843 54 63. www.thewinebar.nl. Capaciteit: 50 zitplaatsen; terras 50. Prijsindicatie: wijn per glas €2,80 tot €6,-; wijn per fles €16,- tot €46,50. Geopend di t/m za 17.00 tot 23.00 uur. Zo/ma gesloten, maar open voor feesten, partijen, recepties en wijnproeverijen.

Reageer op dit artikel