artikel

Tien tips voor kindvriendelijk succes

Horeca

Kinderen bepalen de bestemming van de vakantie, de auto die papa rijdt én het restaurant dat het gezin bezoekt. Ondernemers die van deze puppypower willen profiteren, moeten meer doen dan een kleurplaat uit de la trekken of een glas appelsap serveren. Wie zich kan verplaatsen in de psyche van kind én ouder, verdient goed aan deze groeimarkt. Misset Horeca helpt u een handje met tien kindvriendelijke tips.

Tien tips voor kindvriendelijk succes

Tien tips voor kindvriendelijk succes1. Wie niets om kinderen geeft, moet geen kinderrestaurant beginnen.

2. Het kind is koning, een huilend kind keizer. Het kind troosten moet vóór alles gaan.

3. Kinderen op hun gemak stellen kost arbeid. Bespaar niet op personeel. Werf in de directe omgeving jongeren die willen oppassen. Dat kost hooguit €4,- per uur.

4. Een aparte ruimte voor kinderen is noodzakelijk. Anders hebben de ouders nog geen rust.

5. Wees duidelijk over wat kinderen wel en niet mogen. Als de zaak te klein is om ze rond te laten rennen, deel dat duidelijk maar vriendelijk mee via een folder/nieuwsbrief op tafel.

6. Laat kinderen lid worden van de Kid’s Club, noteer hun adresgegevens en geboortedatum en stuur ze op hun verjaardag een kaartje. Ook leuk: een kaartje na afloop van de schoolvakantie.

7.Voor een themarestaurant geldt: zorg voor opvallende cadeautjes in de stijl van het restaurant.

8. Een goed themarestaurant kan zich buiten de stad vestigen. Het grote voordeel: goede parkeergelegenheid en lagere huisvestingskosten.

9. Verkoop ouders een voor- en hoofdgerecht. Serveer het hoofdgerecht van het kind bij het voorgerecht van de ouders en laat het daarna spelen.

10. Motiveer kinderen hun bord leeg te eten. Ouders betalen tenslotte flink voor een kleine maaltijd.

Reageer op dit artikel