artikel

Tropische cocktails voor carnaval in Rotterdam: diverse recepten

Horeca

Vanuit het gehele land meldt men zich massaal aan om deel te kunnen nemen aan de Straatparade op 26 juli van het Zomercarnaval in Rotterdam. De groepen zijn al druk in de weer met de voorbereidingen. De muzikale begeleiding verzorgen ze geheel op eigen kracht. Saaie vrachtwagens worden omgetoverd tot prachtig exotische praalwagens. De straatparade, aangevoerd door de koningin van het Zomercarnaval, zal om 13.00 uur starten bij De Boompjes om daar na een swingende tocht door het centrum van Rotterdam om 19.30 uur weer terug te keren. Hierna zijn de podia nog open tot 24.00 uur. De redactie van Zibb Horeca heeft speciaal voor deze gelegenheid diverse recepten voor tropische cocktails verzameld. Neem u niet deel aan dit festival? Trek dan lering uit de initiatieven die worden ontplooid en pas deze vervolgens zelf toe.

Tropische cocktails voor carnaval in Rotterdam: diverse recepten

Banana Bliss
Een heel bijzondere combinatie. Dit zijn de ingrediënten: 2 borrelglazen cognac en 2 borrelglazen crème de bananes. De ingrediënten in de shaker aanvullen met ijsblokjes. Dit alles even goed shaken en dan zonder ijs uitschenken in de cocktailglazen. Ter garnering kunt u een kers of een schijfje banaan op de bodem van de glazen leggen.

Vliegende Hollander
Deze cocktail wordt bereid met 2 borrelglazen apricot brandy, 1 borrelglas jonge jenever, 1 borrelglas triple sec en 4 borrelglazen sinaasappelsap. Shake dit alles goed met ijs en serveer de Vliegende Hollander zonder ijs in een cocktailglas. Als garnering kunt u gebruik maken van een schijfje sinaasappel en/of een kers.

Caribbean Sunset
Schud gelijke delen gin, crème de bananes, blue curaçoa, verse room en verse citroensap. Schenk de romig-blauwe mixture in een glas en besprenkel haar met een beetje grenadine.

Banana Daiquiri
Vermeng drie delen witte rum, een deel crème de bananes, het sap van een halve limoen, een halve banaan en twee scheppen fijngemaakt ijs. Meng niet te lang, anders raakt de drank teveel verdund. Doe de sorbet in een groot wijnglas en serveer met dikke rietjes.

Blue Hawaiian
Deze werkelijk tropische cocktail maakt u met een mixer. Mix twee delen witte rum, een deel blue curaçoa, vier delen ananassap, twee delen kokosmelk en een schep fijngemaakt ijs door elkaar.

Scorpion
Meng drie delen gouden rum, twee delen vers citroensap, twee delen vers sinaasappelsap, een deel brandewijn, een paar scheutjes orgeadesiroop en een schep fijngemaakt ijs. De mixture over nog meer fijngemaakt ijs schenken, garneren met een twijgje pepermunt en een schijfje sinaasapppel en serveren met korte rietjes.

Reageer op dit artikel