artikel

Vergroot rendement met kleine tafels

Horeca

Met kleine tafels bent u uiterst flexibel. Vlug schuift u twee ‘tweetjes’ tegen elkaar en een tafel voor vier gasten is gecreëerd. En het werkt rendementverhogend. Een menselijke eigenschap is dat gasten een tafel vaak als eigen territorium beschouwen. Een gast aan een vier-persoonstafel houdt dus eigenlijk ook de drie overige zitplaatsen bezet. De hoogte […]

Met kleine tafels bent u uiterst flexibel. Vlug schuift u twee ‘tweetjes’ tegen elkaar en een tafel voor vier gasten is gecreëerd. En het werkt rendementverhogend. Een menselijke eigenschap is dat gasten een tafel vaak als eigen territorium beschouwen. Een gast aan een vier-persoonstafel houdt dus eigenlijk ook de drie overige zitplaatsen bezet.

De hoogte van een tafel moet tussen de 73 en 75 centimeter zijn. Houd bij de aanschaf van tafels altijd rekening dat een stoel er bij moet passen. En eronder. Een stoel moet aangeschoven onder de tafel passen. Het verschil tussen een tafelblad en het zitvlak van een stoel moet 30 centimeter zijn. De standaard tafelruimte die een gast in een restaurant nodig heeft is 70 centimeter diepte bij 80 centimeter breedte. Bij een lunchroom bedraagt deze ruimte 70 x 70 centimeter. Werkt u met dienbladen? Stem de tafelgrootte dan af op de omvang van het dienblad.