artikel

Week van de Gastronomie

Horeca

De horecavakbeurzen BBB & EFFF en de consumenten gastronomiebeurs Puur zullen in 2008 weerkaatsen in MECC Maastricht en in de stad Maastricht. Horecaondernemers en leveranciers van fijne gastronomische producten zullen inhaken op de beurzen en samen de Week van de Gastronomie realiseren. De Week van Gastronomie vindt plaats van maandag 21 tot en met zondag 27 januari 2008.

Week van de Gastronomie

European Fine Food Fair

De wereld van de gastronomie is weer aanwezig op de 14de European Fine Food Fair. Nieuwe producten zullen hoofdrollen vervullen op de kookeilanden, waaromheen experts en topcuisiniers informatie uitwisselen. De EFFF staat dit jaar in het teken van gastvrijheid. Dat betekent extra aandacht voor de zwarte brigade. Uiteraard komt ook de witte brigade weer ruimschoots aan bod. Toeleveranciers als Hanos, ISPC, Vanille Venture en Jan van As presenteren nouveautés. De Smaakvechters/Het Nieuwe Gilde geeft samen met Koksgilde/Gastvrijheidsgilde demonstraties, net als de combinaties Eurotoques/Van Drie.

BBB

Tot het laatste moment blijft het projectteam van de BBB in de weer om alle actualiteiten in horecaland samen te brengen op de 54ste editie van de BBB, Nederlands oudste horecavakbeurs. De beurs vindt plaats in MECC Maastricht van maandag 21 tot en met 24 januari 2008. Er worden de komende maanden nog tal van interessante items toegevoegd aan de BBB. Zo vinden er doelgroepgerichte presentaties plaats en speciale evenementen. Thema’s als maatschappelijk ondernemen, terrasbeleving, gezondheid en wellness- en designinterieurs komen hier aan bod.

Puur

Een workshop bijwonen bij een topkok? Dat kan tijdens Puur (25 t/m 27 januari) in de Week van de Gastronomie in Maastricht. Tal van restaurants in Maastricht en omgeving stellen in deze week niet alleen hun restaurant, maar ook hun keuken open voor publiek. Aanmelden is mogelijk via www.weekvandegastronomie.nl. Maar natuurlijk is de beurs Puur in MECC Maastricht het epicentrum van alle gastronomische activiteiten. Er zijn tal van demonstraties en proeverijen op het demonstratieplein en het proefwijnplein. Consumenten leren wijnen en spijzen combineren onder het toeziende oog van topkoks en sommeliers.

Reageer op dit artikel