artikel

Wentelteefjes van chocoladebrioche met appelcompote

Horeca

Ingrediënten8 plakjes chocolade briochebrood 3 dl melk 2 theel kaneel 2 eetl honing6 eieren 100 g suiker 100 g bitterkoekjes 3 dl room 200 g appelcompote 1/2 dl vanillesaus 4 chocoladekrullen BereidingKlop 2 dl room stijf en bewaar dit koud. Kook de bitterkoekjes in 1 dl room, pureer ze en spatel de afgekoelde massa door […]

Wentelteefjes van chocoladebrioche met appelcompote

Ingrediënten
8 plakjes chocolade briochebrood
3 dl melk
2 theel kaneel
2 eetl honing
6 eieren
100 g suiker
100 g bitterkoekjes
3 dl room
200 g appelcompote
1/2 dl vanillesaus
4 chocoladekrullen

Bereiding
Klop 2 dl room stijf en bewaar dit koud. Kook de bitterkoekjes in 1 dl room, pureer ze en spatel de afgekoelde massa door de opgeslagen room; houd de massa koud.

Steek 8 ronde vormen uit de plakjes briochebrood.

Maak twee dompelbadjes, één van melk, kaneel en honing en de andere van eidooier en suiker. Dompel de briocheplakjes eerst in de melk en daarna in het eidooiermengsel. Bak de briocheplakjes mooi krokant.

Verwarm de appelcompote.

Presentatie: leg een plakje briochebrood op het bord. Lepel hierop de appelcompote en plaats daarop weer een plakje briochebrood; druk het iets aan. Lepel naast de brioche een royale quenelle bitterkoekjesroom, verdeel de vanillesaus rondom en garneer met chocoladekrullen.
Terug naar receptenoverzicht…

Reageer op dit artikel