artikel

Winnaars Innovation Award bekend

Horeca

Firma Belluno uit Nieuwendijk is met haar product De Turbochef ‘ all over’ winnaar geworden van de Horecava Innovation Award. Tijdens de officiële opening van de vakbeurs werden uit negen genomineerde bedrijven drie winnaars gekozen, in de catergorie Food & Beverage, Interior & Design en Equipment.

De Turbochef is een oven die de voordelen van een conventionele oven met die van een magnetron combineert. De jury was van mening dat de oven een sterk innovatief karakter heeft. ‘De Turbochef maakt gebruik van een bijzondere techniek die door een brede doelgroep gebruikt kan worden. Gerechten kunnen in korte tijd, zonder smaak- en kwaliteitsverlies worden bereid.’ De Turbochef kwam ook als beste uit de bus in de categorie Equipment.

Andere winnaars
In de categorie Food & Beverage gaat de award naar de internet-hygiënescan van DiverseyLever in Maarssen. Met deze interactieve hygiënescan (www.diverseylever.nl) kunnen kleine en middelgrote horecabedrijven de hygiëne in hun bedrijf in de gaten houden. Volgens de jury biedt dit product oplossingen voor een dagelijks, gecompliceerd probleem voor een hele brede groep horeca- en cateringbedrijven.
In de categorie Interior & Design winnen de Campus design horecawagens van Fetrain Sleeuwijk. De jury vindt de volledige lijn horecawagens breed toepasbaar in een bedrijf. ‘ Het is een product op conceptbasis, met een Philippe Starck-achtige uitstraling tegen redelijke prijzen.’

Jaarlijkse competitieMet de Horecava Innovation Award wil de organisatie van de beurs het innovatieve karakter onderstrepen en tevens fabrikanten en leveranciers stimuleren horeca en catering te blijven voorzien van innovatieve producten. De Horecava wil de wedstrijd uit laten groeien tot een jaarlijks terugkerende competitie voor alle fabrikanten en leveranciers die actief zijn op de Nederlandse markt.

Reageer op dit artikel