artikel

Zet vrouwen vandaag in het zonnetje

Horeca

Sinds 1912 wordt in Nederland Internationale Vrouwendag gevierd. Tijdens de afgelopen decennia heeft de vrouwenstrijd veel verandering doorgemaakt. De strijd heeft zich verplaatst van de barricades naar de individuele zoektocht van vrouwen naar ontplooiing, vrijheid en gelijkwaardigheid. De multiculturele samenleving heeft de diversiteit onder vrouwen alleen maar vergroot. Vrouwenemancipatie is niet langer meer exclusief een zaak van vrouwen, maar van de gehele samenleving. Door ook mannen te betrekken bij emancipatie is het mogelijk structurele veranderingen te bewerkstelligen.

Zet vrouwen vandaag in het zonnetje

Ladies night
Internationale Vrouwendag leent zich uitstekend om uw vrouwelijke gasten eens extra in het zonnetje te zetten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een speciale ladies night. Vang uw vrouwelijke gasten bij binnenkomst op met een speciaal gemixte cocktail, een bloemetje of een andere kleine attentie. Vervolgens kunt u de dames een verrassingsmenu serveren of een toetje van de zaak aanbieden.

Maak van te voren extra reclame voor deze speciale ladies night, in regionale kranten of bijvoorbeeld bij bedrijven en organisaties. Denk bijvoorbeeld eens aan winkelorganisaties waar veel vrouwen werken, zoals modezaken. Of wat te denken van ziekenhuizen. Wellicht dat u op die manier meer vrouwen bereikt met uw speciale aanbiedingen.

Bekijk hier een twee cocktail-recepten waarmee u de dames mee kunt verwennen:
Cuba Bella
15 ml crème de menthe
gestampt ijs
10 ml limoensap
1 eetlepel suiker
1 eetlepel grenadine
30 ml Bacardi wit
30 ml Havana Club 7 years
ijsblokjes
vruchtjes
verse munt

Bereidingswijze:
Giet de crème de menthe in een cocktailglas, voeg het ijs toe en zet het glas in de (zeer koude) koelkast. Schud in een cocktailshaker limoensap, suiker, grenadine, witte rum (Bacardi) en bruine rum (Havana Club) en vijf ijsblokjes door elkaar. Schenk het mengsel op de crème de menthe en versier de cocktail met vruchtjes en een takje munt.

Guapa Guapa Máxima
10 cc passievruchtensiroop
10 cc amandelsiroop
10 cc aardbeiensiroop
20 cc vers limoensap
50 cc CoolBest Tropical (10 verschillende vruchtensappen)

Bereidingswijze:
De ingrediënten gedurende 15 tellen shaken in een shaker die voor 1/3 is gevuld met blokjes ijs, of stirren in een mengglas met veel ijs. Uitschenken in een (bij voorkeur voorgekoeld) cocktailglas en garneren met een klein wit orchideetje, een mini-sinaasappeltje of iets dergelijks.

De Guapa Máxima mag ook ‘on the rocks’ worden geserveerd. Wie er een cocktail met alcohol van wil maken, kan een borrelmaatje wodka, Cointreau, Mandarine Napoléon of Peachtree toevoegen. Allemaal blank of oranje, dus het drankje behoudt zijn originele kleur.

Reageer op dit artikel