artikel

Zilveren Champignon naar Prinses Juliana in Valkenburg

Horeca

Chef de partie Marcel de Leeuw en chef de rang/sommelier Kitty Jaspar hebben op 30 oktober de Zilveren Champignon/De Contente Mens in de Brabanthallen in Den Bosch gewonnen. Zij zijn werkzaam bij Hotel Prinses Juliana in Valkenburg.

Zilveren Champignon naar Prinses Juliana in Valkenburg

Net als vorig jaar ging de prijs bij de kookwedstrijd naar het beste team van gastvrouw/heer en kok.

Opdracht voor de kok was het bereiden van een viergangenmenu waarin champignons zijn verwerkt. Aan de bediening was de taak om de gerechten op passende wijze te serveren.

Uiteindelijk koos de vakjury, onder meer bestaande uit Cees en Rosalie Helder van Parkheuvel in Rotterdam en Maartje en Cees Boudeling (voormalige eigenaars Interscaldes in Kruiningen), voor het kok/gastvrouwduo uit Valkenburg.

In totaal waren er tien finalisten die tijdens de Horecavakbeurs Brabant streden om de hoofdprijs, bestaande uit twee wisseltrofeeën (een schilderij en een zilveren schaal) en reischeques.

De Innnovatieprijs voor de kok die zich het meest innovatief met champignons in de weer was, ging voor het tweede achtereenvolgende jaar naar Arjan Weckseler, cehf-kok van het Huis van Voskens in Tilburg. Een jury bestaande uit culinair journalisten, reikte deze prijs uit. Vooral de bitterbal van amandelpaddestoelen vond de jury vernieuwend.

Restaurant De Eetkamer in Schagen mocht de Robert ten Hoope Styling-prijs voor de beste presentatie in ontvangst nemen.

Naast deze wedstrijdprijzen ontving Cees Helder van Parkheuvel in Rotterdam de Nederlandse Gastromieprijs MCK Uncle Ben’s Ring voor zijn verdiensten voor de Nederlandse gastronomie.

Voor wedstrijdorganisator Peter Zandboer was er –tot zijn grote verrassing- ook een onderscheiding. Ter gelegenheid van het derde lustrum van de gastronomieprijs en de was er een erering voor Zandboer laten maken vanwege zijn inzet voor de culinaire wedstrijden tijdens horecavakbeurs Brabant.

Reageer op dit artikel