artikel

Zo maakt u suikersiroop

Horeca

Suikersiroop wordt vaak gebruikt in cocktails. En dan vooral in cocktails die je maakt met een shaker. Het goedje staat dan ook op onze lijst van basisbenodigheden. Suikersiroop is eigenlijk gewoon een combinatie van suiker en water. Heel simpel. Zo simpel dat je het niet gebotteld kunt kopen. Maar het is dan ook zeer gemakkelijk te maken.

Zo maakt u suikersiroop

Werkwijze:

Doe in een pannetje suiker en water, verhouding 1 op 1. Breng vervolgens het mengsel aan de kook. Laat het een paar minuten zachtjes doorkoken. Haal daarna de pan van het vuur. Laat de suikersiroop vervolgens helemaal afkoelen.

Suikersiroop zorg voor een zoete smaak aan uw cocktail. Als u de suikersiroop in shaker of blender doet zorgt hij tevens voor een schuimeffect aan uw cocktail.

Reageer op dit artikel