artikel

Elfde editie Wine Professional 7 tot en met 9 januari 2012

Horeca

Een aangepaste formule, toegespitst op de uitdagingen van deze tijd. De focus van deze editie zal niet zozeer op uitsluitend topwijnen liggen maar juist op betaalbare smaakvolle wijnen. Op huiswijnen en breed inzetbare arrangementswijnen. Zij vormen immers de achillespees van de gastronomie anno 2013. Daarmee verbreedt Wine Professional haar doelgroep.

Elfde editie Wine Professional 7 tot en met 9 januari 2012

Speciale aandacht dit jaar voor de wijnspeciaalzaken. Wine Professional zal voor hen dit jaar op maandagochtend 7 januari een speciaal programma organiseren. In de theaters zal Wine Professional een krachtiger integratie van de exposanten op de beursvloer presenteren. Met het oog op de economische ontwikkelingen zullen ook hier accenten verlegd worden. Minder aandacht voor de niche aan exclusieve wijnen maar meer plaats voor een breder en nog steeds professioneel publiek. Samen met de exposanten zal het toegangsbeleid van de beurs worden aangepast.

The Wine & Food Association is momenteel druk bezig met de voorbereidingen van de enige echte verfijnde professionele (inter)nationale vakbeurs op het gebied van wijn en ‘fine food’ in Nederland: ‘Wine Professional’. Dit evenement staat inmiddels na elf jaar als klassieker op de ‘to do list’ van alle professionals in de Nederlandse gastronomie aan het begin van het nieuwe (horeca) jaar.

Wine Professional 2013 vindt plaats van 7 t/m 9 januari 2013 gedurende de eerste drie dagen van de Horecava. Traditiegetrouw is de locatie wederom in de naast de Horecava gelegen Europafoyer in Amsterdam RAI. Om een doelgerichte selectie van bezoekers te bereiken is ook dit jaar door ons voor de separate ingang van het RAI Congrescentrum gekozen.

Trends
Meer nog dan in andere jaren zien wij de opkomst van een kwalitatief hoogwaardige, jonge generatie wijnmakers, exposanten, Chefs en bezoekersaanvragen voor Wine Professional. Waar klassieke bedrijven soms vast zitten aan bepaalde merken of op een reeds lang bestaand assortiment, weten de jongere ondernemers vaak vol passie met nieuwe en gedurfde producten te komen. Dit geeft een interessante en spannende aanvulling op het assortiment op de beursvloer. Ook de economische situatie geeft Chefs, sommeliers en andere betrokkenen een nieuwe uitdaging bij hun inkopen.

Chef’s Masterclasses, educatieve programma’s en ‘special events’
Zoals elk jaar zijn er weer twee grote kooktheaters waar diverse Chefs uit de restaurant- en hotelgids GaultMillau 2013 zullen koken met ‘highlights’ aan opvallende en inzetbare wijnen en ‘fine food’ producten die ook op de beursvloer zullen zijn te proeven. Middels interactieve masterclasses, educatieve programma’s en workshops kunnen bezoekers hier bijzondere wijn/spijs combinaties beleven.

In en rondom de beursvloer zullen wederom diverse ‘special events’ worden georganiseerd. Onderdeel hiervan zal de jaarlijkse uitreiking van de ‘Diamond Awards’ zijn op zondag 6 januari in Hotel De L’Europe waarbij personen die zich verdienstelijk hebben gemaakt voor de Nederlandse Gastronomie worden onderscheiden.

Mobiel proeven
Dit jaar zal ‘mobiel proeven’ wederom plaatsvinden. Exposanten kondigen van te voren in de beurscatalogus speciale tijdstippen aan om op hun stand geïnteresseerde bezoekers extra uitleg te geven over hun assortiment en dit aan u te laten proeven. Hierdoor staan ook de kleinere exposanten en diverse ‘parels op de beurs’ die anders wellicht onderbelicht blijven extra in het zonnetje.

Bezoekersregistratie
Zoals elk jaar is bezoek aan Wine Professional alleen mogelijk indien u van The Wine & Food Association een persoonlijke invitatie ontvangt. Ook exposanten kunnen hun relaties inviteren. Uitgenodigde bezoekers dienen zich van te voren te registreren op www.wine-professional.nl. Indien u geen invitatie ontvangt kunt u Wine Professional alsnog bezoeken mits u aan enige voorwaarden voldoet. Meer informatie hierover: www.wine-professional.nl. De inschrijvingen zullen eind dit jaar geopend worden nadat dit aangekondigd is in een aparte nieuwsbrief. Voor de nieuwsbrief kunt u zich aanmelden op: www.thewinesite.nl/nieuwsbrief.

Deelname als exposant
Momenteel is reeds 80% van de standruimte officieel vastgelegd. Verreweg het overgrote deel van exposanten uit de vorige edities zal weer ‘acte de presence’ geven. Als u als exposant wilt meedoen dan kunt u informatie aanvragen op: info@thewinesite.nl.

26 november: speciale bijeenkomst voor wijnhandel in St. Olofskapel Amsterdam
Op 26 november a.s. zal er een speciale bijeenkomst georganiseerd worden door The Wine & Food Association. Hierin wordt nader ingegaan op de toekomst van de Nederlandse wijnhandel, gastronomie en hotellerie. Hoe om te gaan met de crisis? Wat is de rol van de wijnvakhandel en sommeliers? Ook wordt het Proefschrift Wijnconcours en het beleid voor Wine Professional besproken. Een must voor de Nederlandse wijnhandelaar die ertoe doet en graag zijn/haar mening hierover wil laten meetellen!

Nadere informatie via www.wine-professional.nl

Reageer op dit artikel