artikel

Mijn 2012 – Haike Blaauw

Horeca

Haike Blaauw verkeerd als vice president operations voor de Louvre Hotelgroep voor China, Brazilië en Afrika veel in het buitenland. Kantoorstandplaats is echter Nederland. Blaauw is dus veel te vinden op internationale vliegvelden.

Mijn 2012 – Haike Blaauw

Welk rapportcijfer geef je 2012 – zakelijk gezien – en waarom?

‘Een 8 omdat er ondanks soms tegenvallende resultaten in Europa in mijn regio China, India en Brazilië sprake is van enorme groei.’

Wat is het gekste wat je in 2012 hebt gedaan/meegemaakt?
‘Een verjaardagsfeest voor een 7-jarige jongen in Golden Tulip Chattapur met 250 gasten en onder andere een mini-trein rondom het zwembad.’

Wie is volgens jouw dé horecaman of –vrouw van 2012 en waarom?
‘Ik zou een duo willen nomineren, Harry en Jennifer Westers. Zij leveren al vele jaren een topprestatie door ondanks economische tegenwind te blijven groeien met uitstekende hotels. De laatste aankoop van de SS Rotterdam is hier een goed voorbeeld van.’

Wat is jouw favoriete restaurant en met wie wil je er gaan eten?
‘La Provence in Driebergen is in mijn ogen een van de beste restaurants in Nederland. Uiteraard ga ik daar graag met mijn echtgenote Ingeborg heen maar mocht ze een keer niet kunnen dan lijkt het me gezellig om daar met Doutzen Kroes te gaan eten.’

Wat ga je in 2013 doen en wil je delen met horecaminnend Nederland?

‘In 2013 zal ik net als in 2012 veel gaan reizen naar China, India en Brazilie want we hebben daar grootse plannen.’

Welke trend komt in 2013 naar de Nederlandse horeca en wat ga jij er mee doen?
Ik denk dat de invloed van Azië steeds groter zal worden in Nederland. Meer gasten en investeerders uit Azië zal ook tot gevolg hebben dat we onze services daar op aan moeten passen.’

Reageer op dit artikel