artikel

Mijn 2012 – Lucas Petit

Horeca

Het jaar 2012 krijgt van Lucas Petit van Hoscom slechts een 5. Op zijn verjaardag werd hij verrast door zijn broer, die in India een film had gemaakt om hem te feliciteren. Zijn gastheer en -vrouw van het jaar werken in de Euromast in Rotterdam.

Mijn 2012 – Lucas Petit

Welk rapportcijfer geef je 2012 – zakelijk gezien – en waarom?


‘Een dikke 5, al is de ondernemer nog zo snel, de crisis achterhaalt hem wel …’

Wat is het gekste wat je in 2012 hebt gedaan/meegemaakt?
‘Mijn broer heeft een film gemaakt in India om me te feliciteren met m’n verjaardag! Dat komt wel even aan.’

Wie is volgens jouw dé horecaman of -vrouw van 2012 en waarom?
‘Mogen het er ook twee zijn? De gastheer en de gastvrouw van de Euromast ín Rotterdam die op 8 december mijn gezin een onvergetelijke avond hebben bezorgd. We wisten het allang, maar wat is die attente, kundige en betrokken bediening toch fijn als je een avond uit gaat.’

Wat is jouw favoriete restaurant en met wie wil je er gaan eten?
‘Ciel Bleu in Okura Amsterdam heeft een onuitwisbare indruk op mij gemaakt en daarom wil ik er gaan eten met mijn vrouw Anneke. Het gouden doosje met Schwarzwalder Kirsch-compositie op mos …. briljant.’

Wat ga je in 2013 doen en wil je delen met horecaminnend Nederland?
‘We gaan laten zien dat we van onze gasten houden, dat we van mensen en de menselijke maat houden. Begrippen die passen bij ons vak en die haaks staan op het toenemende gemeengoed van verhardende zakelijkheid en de nadruk op kille efficiency. Nederland gaat zich weer warmen aan de warmte van de horeca.’

Welke trend komt in 2013 naar de Nederlandse horeca en wat ga jij er mee doen?
‘We zullen beseffen dat we niet gelukkig worden van spaargeld op de bank. Dus dat wordt een ‘spaar je geluk bij ons’-arrangement in onze hotels, schat ik zo in.’