artikel

Wieriksen en beerpongen

Horeca

Vorige week zijn wij met de redactie op cursus geweest. Ton Lenting had ons uitgenodigd voor een speciale minitraining Actief Ondernemerschap. Ton vond dat wij wel een beetje konden worden bijgespijkerd op dit gebied en ik ben bang dat ik hem achteraf gelijk moet geven.

Wieriksen en beerpongen

Ik geloof niet dat ik ooit geschikt zou zijn voor een horecacarrière. Ik mis sowieso het dienstbaarheids-gen, maar ik vrees dat ik ook de creativiteit ontbeer die een goede horecaondernemer kenmerkt. Als ik hoor wat sommigen doen om de klandizie aan zich te binden! De vreemdste woorden vlogen over tafel bij Ton. Weet u wat wieriksen is? Naar ik heb begrepen iets met vuur, bladeren, blik en slingeren. En daar kun je dus een kampioenschap van maken. Vraag het maar bij Café De Klep in Venlo. En weet u wat de Karborit is? Een toertocht voor motoren, solexen en tractoren, met een Obelix-achtige karbomaaltijd als beloning. Geweldig succesvol in Lattrop, met de karbo-apotheose bij Gasterij De Smid aldaar. Een dag later hoorde ik het woord Beerpong voor het eerst. Een wedstrijd waarbij je pingpongballetjes in een glas bier moet zien te stuiteren. Hilarisch populair in Nootdorp. Moraal van het verhaal? Bedenk iets buitengewoon mafs en krijg de hele regio zo gek om mee te doen. Reik wat leuke prijzen uit en klaar is kees. Uw zaak oneindig populair, een niet te evenaren omzet op de dag van het evenement zelf en natuurlijk alle pers- en andere aandacht er omheen. Ideaal, juist voor B- en C-locaties. Het mooiste is natuurlijk als u het feest bedenkt en organiseert samen met uw personeel en gasten. Ik wens u veel creativiteit!

 

Martine Zuil, hoofdredacteur

 

martine.zuil@reedbusiness.nl
@missetmartine
www.missethoreca.nl/vandehoofdredactie

Reageer op dit artikel