artikel

Vier trendy kruiden voor de horeca

Horeca

Kruidenmengsels uit Peru, authentieke specerijen, korianderzaad en Japanse gomasio met minder zout. Dat zijn volgens Verstegen Foodservice vier kruidentrends voor de horeca op dit moment.

Vier trendy kruiden voor de horeca

Peru is een van de grootste inspiratiebronnen voor veel chefs op dit moment, weet Peter Dumont, executive chef bij de Rotterdamse kruidenleverancier. Bij Verstegen Foodservice hebben ze bijvoorbeeld drie verschillende chili’s in hun assortiment. ‘Maar er zijn wel driehonderd in Peru.’ Veel topchefs zijn nu al in de weer met gedroogde chili’s en de rest van de restaurants gaat volgen, is de verwachting.

Zuid-Amerikaans
De Spaanse chef Albert Adrià werkt als adviseur voor Verstegen. Peru is een van zijn inspiratiebronnen. Hij ontwikkelde voor Verstegen een recept met ceviche van Spaanse koningsbaars, limoen, citroen, kumquat en de spicemix del Mondo Peru. Voordeel van de Zuid-Amerikaanse kruiden is volgens Dumont dat je er minder van hoeft toe te voegen.  ‘Het zijn gezonde smaakversterkers zonder MSG.’

Japans en minder zout
Naast de range Peruaanse kruidenmengsels, introduceerde Verstegen drie verschillende Japanse gomasio. Dit bestaat uit mengsels waarin tweederde minder zout zit. Zoutreductie is een item dat de horeca steeds meer van belang wordt, voorspelt de culinair medewerker van het Rotterdamse bedrijf.

Korianderzaad
Niet de takjes koriander maar de gedroogde versie, is steeds vaker in trek. Het is subtieler en minder uitgesproken en geschikt om gerechten mee op smaak te brengen.

Athentieke specerijen
Back to basic is een overalltrend die ook geldt voor de specerijenwereld. Kaneel, steranaijs en andere authentieke, ongemalen specerijen die Nederland kent sinds de VOC-tijd, zijn weer helemaal in.

Op de stand op de Horecava van Verstegen konden bezoekers verschillende specerijen proeven op een tafel waar ze uitgestald stonden.

Praat mee op Misset Horeca Connect over zoutreductie. Moet de horeca hier aan doen?

Reageer op dit artikel