artikel

Whisky, rum, likeuren: alcoholvrije markt steeds completer

Horeca

Alcoholvrij bier in de horeca is een bekend fenomeen. Ook alcoholvrije wijnen komen steeds meer in beeld. Maar de alcoholvrije markt biedt steeds meer: rum, likeuren, whisky. ‘Je laat zien dat je aan alle gasten denkt. Ook diegene die -even- niet wil of kan drinken.

Whisky, rum, likeuren: alcoholvrije markt steeds completer

‘De slijters zijn overtuigd, de horeca begint te komen.’ Wiljan Dorrepaal van La Source ziet dat de branche de scepsis omtrent het alcoholvrije segment overwint. ‘Nu de leeftijdsgrens is opgetrokken van 16 naar 18 komen steeds meer ondernemers naar mij toe.’ Volgens Dorrepaal is het alcoholvrije assortiment een teken van gastvrijheid naar de gasten toe. ‘Je laat aan iedere gast zien dat er ruimte en aandacht is voor diens wensen.’
Compleet
Alcoholvrij bier en wijn is al wat langer in zwang, maar La Source biedt veel meer. Op de stand op de Horecava biedt het bedrijf een breed scala aan ‘sterke, alcoholvrije dranken’: whisky, sangria, rum, vermout, likeuren. Dorrepaal: ‘De whiskydrinker zal niet zo snel een glas alcoholvrije whisky tot zich nemen. Maar het is wel uitermate geschikt voor mixdrankjes voor de jeugd. Denk aan alcoholvrije rum-cola of whisky-cola.’

Medisch

Toch is het merendeel van de afname niet bedoeld voor de jeugd, volgens Dorrepaal. ‘De meeste drinkers zijn volwassen die bijvoorbeeld niet mogen drinken om medische redenen. Zwangere vrouwen bijvoorbeeld. Maar ook mensen die een tijdje niet willen drinken of bijvoorbeeld moeten rijden.’ Volgens Dorrepaal is er nog wel wat scepsis te overwinnen. ‘Maar we zijn op de goede weg. Slijters slaan al dozen in, maar in de horeca begint het steeds meer te komen. De meeste ondernemers moeten nog wel overtuigd worden, maar als je het mooi serveert met bijvoorbeeld crushed ice dan laat je zien dat je aan alle gasten denkt, ook diegene die -even- niet willen of mogen drinken.’
Discussieer mee op Misset Horeca Connect: alcoholvrije ‘sterke dranken’ als whisky, rum en likeuren zijn een aanwinst voor de horeca. We moeten met de tijd mee en de scepsis opzij zetten.

Reageer op dit artikel