artikel

Horeca Top 100 2016 nummer 67: Xelat Group

Horeca 415

Met ‘flat is the new up’ neemt Benoit Wesly geen genoegen. Hij ziet teleurgesteld dat zijn Xelat Group zelfs een pietsie krimpt. ‘Alhoewel de berichten in de media een positieve trend aangeven, is er nog weinig van een verbeterd economisch klimaat in onze bedrijfstak te merken.’

Vestigingen: 5
Omzet: €15,8 miljoen (€15,9 mln)  0,4%
Rapportcijfer: 8 / Economisch klimaat: 6
Verwachte omzetgroei: 4%

Maar buiten het cijfermatige gaat het prima met de hotels van Xelat. Zo won Derlon een Global Travel Award in de categorie meest luxe stadshotel van Nederland. Aan de andere kant liepen de plannen voor een zorghotel bij Apple Park vertraging op door overheidseisen.

Eind 2015 typeerden we Wesly in Misset Horeca als duizendpoot en dat herhalen we hier nog maar eens. Want ondanks dat hij de 70 is gepasseerd, deed hij vorig jaar een (mislukte) gooi naar het burgemeesterschap van Maastricht, liet een veelbesproken proefballonnetje op om vluchtelingen in hotels onder te brengen, adviseert in Amsterdam het Tropen Hotel, ontwikkelt dat zorghotel en bouwt een hotel in Amerika – waar hij overigens ook een opleidingsinstituut begon en twee eredoctoraten vervult. En dan hebben we het nog niet eens gehad over zijn Israëlische cateringbedrijf.
Derlon.com