blog

Balans

Horeca

In december maken we traditioneel de balans op. We staan stil bij gebeurtenissen van het afgelopen jaar. 2015 stond voor de horeca in het teken van omzetgroei. Alle segmenten van de horeca realiseerden groei.

Balans

Volgens het CBS plust de horeca hiermee al tweeënhalf jaar. Misset Horeca interviewde Peter Smits, franchisegever van twaalf Zusje-restaurants. Hij is een van de vele ondernemers die het voor de wind gaat. Gasten eten bij ’t Zusje een hele avond onbeperkt kleine gerechtjes voor €27,80. Drankjes niet inbegrepen. De formule Zusje is in Uden geboren en telt nu twaalf locaties. Apeldoorn, Nijmegen en Eindhoven staan op de rol. Op een gewone maandag in november worden zomaar 55.723 stoelen gereserveerd. Zijn gemiddelde omzet is €1,4 miljoen per vestiging. Over succes gesproken.

de balans opmakenOndanks het gunstige economische tij, blijft de angst voor terroristische aanslagen boven de markt hangen. Dat heeft invloed op het reisgedrag van toeristen, zeker omdat de meest recente aanslagen plaatsvonden in uitgaansgelegenheden. Maar zelfs dit kan kansen bieden voor ondernemers. Juist nu mensen de buitenwereld als bedreigend en onveilig ervaren, kunnen horecaondernemers een veilige haven bieden, een ontsnapping aan die boze buitenwereld. Gasten moeten nu meer dan ooit het gevoel van gastvrijheid beleven. De horeca kan daarvoor zorgen. Door professionele gastvrijheid, gezelligheid, persoonlijke aandacht en veiligheid te bieden. Het zijn de kernwaarden van de horeca. Hier staan we voor.

We gaan dan ook uitpakken met Kerst. Er zullen meer mensen uit eten gaan, een mooie gelegenheid om het perfecte visitekaartje van de horeca af te geven. Namens de makers van Misset Horeca wens ik iedereen prettige en succesvolle feestdagen.

Reageer op dit artikel