blog

Mosselextremisme

Horeca 254

Dinsdag 22 maart was een inktzwarte dag voor het vrije Westen. Met de nieuwe Schijf van Vijf pleegde het Kalifaat van het Voedingscentrum die dag een goed geregisseerde aanslag op onze Hollandse Manier van Leven.

Mosselextremisme

Weggeblazen werden de boterham met hagelslag, het lapje suddervlees, mijn zondagse croissant met jus d’orange, de vrijdagse mosselen met friet.

Volgens het Eetkalifaat was het allemaal zondig en door-en-door slecht. We moesten voortaan leven op een regime van peulvruchten, water en ongezouten noten.

Bij ons thuis sloeg de nieuwe Schijf van Vijf in als een spijkerbom. Dat we niet één enkel glas wijn meer mochten drinken, werd ons al bijna fataal. Maar wat moesten de kinderen in godsnaam in hun trommeltje mee naar school? Een handje kikkererwten met een beker koude thee? Toen ik het onze jongste probeerde uit te leggen, keek hij me met grote betraande ogen aan. Een boterham met fruit mocht van onze nieuwe religieuze leiders wel. Bij zoveel sadisme leken mij de misdaden van dat andere kalifaat plotseling heel redelijk.

Ik maakte me grote zorgen over onze fijne restaurants met hun verrukkelijke pièces van in de Big Green Egg gegaarde sukade en hun hemelse wijn-spijs-combi’s. Werden die allemaal bekeerd tot falafeltent? Desnoods met geweld?

Hoe kon een club die ons ooit met behulp van een vrolijk gekleurd schijfje leerde wat gezond was, ongemerkt veranderd zijn in een extremistische beweging die vruchtensap op een zwarte lijst plaatste? Hadden de inlichtingendiensten liggen slapen? Waar was Mark nu om het op te nemen voor onze vrije en tolerante samenleving? ‘In ons land mag iedereen eten wat hij wil!’ Of zoiets.

En waar bleef Geert? Moest hier niet iemand dringend worden uitgezet?

Reageer op dit artikel