nieuws

Vrumona haalt frisdrank terug

Horeca

Vertegenwoordigers van frisdrankenfabrikant Vrumona hebben in het paasweekeinde het hele land doorkruist om de 100 cl statiegeldflessen Royal Club Fruits de Pays terug te halen.

In totaal zijn zo’n 270.000 flessen jus d’orange uit de markt gehaald.
Door een fout bij de productie was in een aantal flessen te veel gist terechtgekomen. Hoe hoger de bewaartemperatuur van de drank, hoe sneller het gist zich kon ontwikkelen, met als mogelijk resultaat ontploffing van de fles. Ondernemers werd aangeraden de flessen in doeken te wikkelen. ‘Uiteindelijk zijn slechts enkele exemplaren daadwerkelijk ontploft. De schade is beperkt, maar we wilden de klanten geen enkel risico laten lopen’, vertelt Maartje Snellen van Vrumona.
De frisdrank werd aangetroffen bij horeca- en drankengroothandels, grote horecabedrijven en bij ondernemers die de frisdrank voor privégebruik kochten bij de Makro. In een advertentie in de landelijke dagbladen werden potentiële kopers al op de terughaalactie gewezen. ‘De actie is goed gelukt’, aldus Snellen. ‘Veel horecabedrijven waren met Pasen open, zodat iedereen bereikbaar was.’

Reageer op dit artikel