nieuws

Amerikanen reageren heel gevoelig

Horeca

Herman ter Balkt, woordvoerder van de Amsterdam Tourist Board, verwacht dat de dramatische gebeurtenissen in New York een groot effect zullen hebben op het reisgedrag van de Amerikanen.

‘Je hebt het tijdens de Golfoorlog gezien. Toen werd er massaal geannuleerd terwijl er in Europa niets aan de hand was. Ik verwacht de komende maand een groot aantal afzeggingen, met name in de vier- en vijfsterrenhotels. De luxe hotels waren de afgelopen tijd, vanwege de dure dollar, populaire adressen onder de Amerikanen. Maar ook de hotels met minder sterren zullen de effecten gaan merken’, aldus Ter Balkt.

De Amerikanen vormen de op een na belangrijkste markt voor de Amsterdamse hotels. In het jaar 2000 waren zij goed voor 1,2 miljoen overnachtingen. Alleen de Engelsen logeren vaker in de hoofdstad. Zij zijn goed voor 1,7 miljoen overnachtingen in 2000. De Nederlanders staan op plaats 3 met 900.000 overnachtingen.

Reageer op dit artikel