nieuws

25.000 gulden voor tip brand Lexion

Horeca

De uitbaters van discotheek Lexion in Westzaan hebben een beloning uitgeloofd voor tips over de brand die de uitgaansgelegenheid vorige maand in de as legde. Later bleek dat de brand was aangestoken.

Degene die aanwijzingen geeft die leiden tot de aanhouding van de dader of daders, krijgt 25.000 gulden van de eigenaars van Lexion. In een nieuwsbericht op de website www.id-t.nl van de grootste party-organisator van Nederland ID&T staan e-mailadres, telefoon- en faxnummer van de Lexion vermeld.

De politie is op de hoogte van de actie. Volgens een woordvoerder heeft de politie niets te maken met de beloning. Een woordvoerster van Lexion zegt het initiatief een aanvulling is op de inspanningen die de politie al levert. ‘Het onderzoek van de politie heeft nog niet zoveel opgeleverd. Wij willen de dader gewoon zo snel mogelijk pakken. Mensen kunnen bij ons anoniem tips geven. We zullen de identiteit van tipgevers niet zomaar doorspelen aan de politie.’

Discotheek Lexion was een populaire uitgaansgelegenheid met een capaciteit van tweeduizend tot drieduizend gasten. Vanuit de Lexion verzorgde muziekzender TMF af en toe uitzendingen.

De brand richtte in de nacht van 10 op 11 september voor naar schatting twaalf miljoen gulden schade aan. Eerder liet de politie al weten dat er een vermoeden bestaat in welke richting de daders moeten worden gezocht. Vijf rechercheurs houden zich bezig met het onderzoek.

Daarin wordt ook een bedreiging betrokken die begin september op de Lexion-website werd geuit en waarin onder meer werd gesteld dat de zaak voorgoed dicht zou moeten. Ook wordt de melding onderzocht van getuigen die kort voor de brand een auto zagen wegrijden.

De eigenaars van Lexion willen de discotheek binnen een jaar op dezelfde plaats herbouwen. Er ligt al een ontwerp klaar en de sloop van de restanten van het oude discogebouw is al begonnen. De komende tijd wijkt Lexion voor haar feesten uit naar andere dansgelegenheden in de omgeving.

Reageer op dit artikel