nieuws

‘Alert blijven en de gasten nabellen

Horeca

Minder reserveringen, meer annuleringen. De aanslagen in New York zorgen voor onrust in de restaurantsector in ons land. Maar bij de pakken gaan neerzitten heeft geen zin, waarschuwde kok Ton Fagel maandag tijdens een paneldiscussie in Maastricht.

Daar vond deze week de European Fine Food Fair (EFFF) plaats. ‘Je moet agressief op je handel zitten en gasten die wegblijven nabellen.’ Met die stevige stelling was Cas Spijkers het hartgrondig eens. Maar gastvrouw Bianca Winthagen en kok Raymond Prinsen noemden zo’n aanpak onnodig. ‘Ik maak me er niet druk over’, aldus Prinsen.

Het Belgische panellid, culinair journalist Pieter van Doveren, merkte op dat kort na de gebeurtenissen in de VS in zijn land vijftig procent van de reserveringen werd geannuleerd. ‘De bezorgdheid ebt wel weer weg, maar de horeca moet alert blijven.’

De eerste editie van een geheel zelfstandige European Fine Food (de EFFF werd vorig jaar losgekoppeld van de BBB) trok maandag ruim 2000 bezoekers. De culinaire beurs lijkt vooral een ontmoetingsplaats voor koks en restaurateurs. Directeur Eric Rosier van het Mecc onderstreepte in zijn openingsspeech dat de EFFF daarnaast een plek is voor kennisoverdracht.

Reageer op dit artikel