nieuws

Antwerpse megadisco voorlopig dicht

Horeca

De Antwerpse megadisco Zillion, een van de bekendste van het land, sluit voorlopig zijn deuren. De politie verzegelde dinsdagavond de disco waarvan de eigenaar sinds eind september vastzit op beschuldiging van poging tot moord.

De verzegeling staat volgens een woordvoerder van Justitie in Antwerpen los van de arrestatie van de 32-jarige eigenaar van de dancing. Justitie wil de computers van de Zillion onderzoeken in verband met grootscheepse BTW-fraude en die kunnen niet worden verplaatst. De disco blijft daarom voorlopig dicht.

De Zillion-baas wordt ervan verdacht dat hij een oud-werknemer had willen laten ombrengen, omdat die hem zou hebben opgelicht. Twee afgeluisterde telefoontjes met een medeplichtige, die intussen ook vastzit, verraadden hem. Zijn advocaat ontkent dat de twee mannen zo’n moordcomplot hebben gesmeed. Hij houdt het op een subjectieve interpretatie van de telefoongesprekken.

Reageer op dit artikel