nieuws

Chinees restaurant staat op instorten

Horeca

Het Chinees restaurant China Garden in Vlaardingen is afgelopen weekeinde op last van de burgemeester met onmiddellijke ingang gesloten. Er zou een grote kans op instorting zijn. En de veiligheid van de gasten in het pand langs de Nieuwe Waterweg kon niet langer worden gegarandeerd.

Het restaurant is door heiwerkzaamheden aan de kade deels verzakt en ontzet. Onderzoek moet volgens de Vlaardingse loco-burgemeester H. Roijers uitwijzen wie daarvoor verantwoordelijk is.

In februari zijn de werkzaamheden al eens stilgelegd, omdat het restaurant scheuren en kieren vertoonde. Eigenaar Chou overweegt naar de rechter te stappen, omdat de gemeente Vlaardingen sinds de start van de renovatie van de rivieroever een jaar geleden niets heeft ondernomen. De opknapbeurt werd noodzakelijk, nadat een Russisch zeeschip uit koers raakte en de kade ramde.

Reageer op dit artikel