nieuws

Chinese kikkers zijn te lekker

Horeca

Het gastronomische succes van Chinese kikkers is buiten China zo groot dat het voortbestaan van de amfibieën wordt bedreigd.

Het gastronomische succes van Chinese kikkers is buiten China zo groot dat de regering van het Aziatische land vreest voor het voortbestaan van de amfibieën. Daarom wordt uitvoer van de beestjes verboden.

Volgens Chinese staatsmedia zijn de kikkers uit het noorden van het land in Europa populair geworden sinds de uitbraak van de gekke-koeienziekte BSE. Door deze uitbraak eten Europeanen minder rundvlees en zijn zij de kikkers als alternatief gaan beschouwen.

Uitsterven van de kikkers dreigt doordat stropers ze uit hun natuurlijke habitat plukken. Het is relatief duur om ze in gevangenschap te kweken. Dit heeft niet alleen tot gevolg dat de kikkers op uitsterven staan, maar ook dat het ecologische evenwicht in het gebied wordt verstoord.

Reageer op dit artikel