nieuws

Consument vertrouwt economie weer

Horeca

Het geschonden consumentenvertrouwen in de economie is aan het herstellen. Net na de terreuraanslagen in de VS lieten Nederlanders de moed zakken. Voor de ramp meende 35 procent nog dat er een recessie heerste in Nederland, erna klom dat percentage tot 50 procent. De hoop keert echter terug, constateert onderzoeksbureau NFO Trendbox woensdag.

In de laatste peiling tot afgelopen zaterdag houdt nog 45 procent het op een economische recessie. Volgens Trendbox wordt het pessimisme bij de consument aangewakkerd door de situatie op het werk. Een op de drie werkenden geeft aan dat de teruggang van de economie al gevolgen heeft voor zijn bedrijf. Een even grote groep voorziet problemen in de nabije toekomst.
Vrouwen blijken pessimistischer dan mannen. De meest optimistische groepen zijn jongeren en mensen met lagere inkomens. Veertig procent van de Nederlanders denkt dat een opleving ophanden is. Voor de aanslagen in de VS geloofde 36 procent deze profetie.

Reageer op dit artikel