nieuws

Disco’s waarschuwen tegen drug

Horeca

Met posters en folders hebben medewerkers van de drie discotheken in Heerenveen afgelopen weekend hun bezoekers gewaarschuwd tegen de gevaarlijke drug. Bij kleine doseringen werkt het middel ontremmend, grotere hoeveelheden kunnen leiden tot bewusteloosheid. Er zijn gevallen bekend van mensen die in coma raken.

GHB (gamma-hydroxy-boterzuur) is een inslaapmiddel. Bij de politie in Heerenveen kwamen de afgelopen tijd meldingen binnen van mensen die beweerden slachtoffer te zijn geworden van GHB. Dat gebeurde telkens na een avond stappen in Heerenveen. Ook werd het spul aangetroffen in een auto ergens in Heerenveen. Daarop besloten de plaatselijke discotheken Bachhus, De Muis en Heaven tot een waarschuwingscampagne en een strengere controle bij de ingang.

Reageer op dit artikel