nieuws

Eerste master award voor Haagse student

Horeca

Maartje van der Veer, student aan de Hotelschool in Den Haag, heeft gisteren de allereerste Master Award van Koninklijk Horeca Nederland (KHN) in ontvangst genomen. Met de nieuwe prijs hoopt KHN dat meer afgestudeerden aan de hoge hotelscholen zullen kiezen voor een carrière in de Nederlandse horeca.De prijs zal voortaan jaarlijks door KHN uitgereikt worden aan de student van een hbo-hotelschool die zich het best manifesteert als manager in spe. Kandidaten moeten een brief schrijven waarin ze hun motivatie voor de masteropleiding én hun visie op de Nederlandse horeca geven.

Naast de oorkonde ontvangt Van der Veer het collegegeld voor de nieuwe opleiding Professional Master in Hospitality Management, een bedrag van ƒ 41.000,-. De masteropleiding – een samenwerking van de Hotelschool in Den Haag en de Erasmus Universiteit in Rotterdam – ging begin deze maand officieel van start.

De opleiding op universitair niveau duurt een jaar en het programma wordt volledig in de Engelse taal gegeven. Het programma bestaat uit een theoretisch gedeelte met vakken als marketing, human resources en financiën en praktische workshops voor het ontwikkelen van managementvaardigheden.Vorige week begonnen tien studenten aan het studiejaar. Vijf van hen zijn afkomstig uit het buitenland. Deelnemers ontvangen na voltooiing het internationaal erkende Masterdiploma in Hospitality Management (MHM).

Reageer op dit artikel