nieuws

Geen oudjaarsfeest op de Dam

Horeca

Het college van burgemeester en wethouders van Amsterdam geeft geen toestemming voor een oudjaarsfeest op de Dam. Het huwelijk van prins Willem-Alexander en Máxima op 2 februari 2002 legt zo veel druk op het politiekorps dat die met de jaarwisseling geen groot evenement aankan.

Het college staat in principe wel een jaarlijks evenement met oud en nieuw op de Dam toe. Er wordt gekeken aan wat voor voorwaarden zo’n groot evenement moet voldoen. Een woordvoerster meldt dat er strikte voorwaarden komen voordat een feest kan worden goedgekeurd. ‘Mensen organiseren van alles, maar staan er niet altijd bij stil hoeveel druk het op de Amsterdamse politie legt. Het feest kan alleen doorgaan als er voldoende politie is en die is er dit jaar, mede door het koninklijk huwelijk zeker niet.’

Het is niet bekend of er op andere plaatsen in Amsterdam kleine feesten georganiseerd worden. Het eerste evenement dat is georganiseerd tijdens een jaarwisseling op de Dam was het millenniumfeest. Vorig jaar werd dat feest dunnetjes over gedaan.

Reageer op dit artikel