nieuws

Gestage wasdom van een groenteverwerker

Horeca

Oerlemans Foods is ontsproten uit het in 1977 opgestarte bedrijf ODC (Oerlemans Diepvries Centrale) in Broekhuizenvorst. Het bedrijf teelde, oogste en verwerkte groente en fruit uit de regio. De afzet was toen hoofdzakelijk gericht op het foodservicekanaal

Door overnames ontstond een kleine keten van bedrijven onder eigen naam. Medio 1999 werd besloten alles onder te brengen onder de naam Oerlemans Foods. Naast drie vestigingen in Nederland (Venlo, Broekhuizenvorst en Waalwijk) zijn er vestigingen in Polen, Hongarije, Engeland, Italië en Spanje. ‘We hebben alles zelf in de hand: van teelt tot levering. Als onze teeltbegeleider tegen de boer zegt, nu mag je oogsten dan gebeurt dat op dat moment’, aldus Marketing Manager John Korsten.

De specialist op gebied van vriesverse groenten, fruit en aardappelproducten zet haar assortiment van circa 1000 producten af in meer dan 50 landen in Europa, het Midden- en Verre Oosten en Noord- en Zuid Amerika. De verkoopvolume bedraagt 175.000 ton per jaar.Hiervan wordt per jaar 10.000 ton aan biologische producten gerealiseerd, waarmee Oerlemans Foods marktleider in Europa is.

Oerlemans levert aan foodservice (50 procent), retail (20 procent) en de industriële markt (30 procent). In de retail wordt onder eigen naam maar vooral ook voor het private label geproduceerd. Supermarkten als C1000, Rewe en Metro uit Duitsland zijn vaste klant van Oerlemans. Nog steeds is de Benelux een belangrijk afzetgebied voor de food service, al is er een verschuiving richting Duitsland, Scandinavië, Zuid-Europa en het Verre Oosten. Voor de industriële markt worden halffabrikaten geleverd die later verwerkt worden in bijvoorbeeld babyvoeding, pizza’s en jam.

Reageer op dit artikel