nieuws

Horeca-consultant hielp puinruimen

Horeca

Vanaf Long Island zag horeca-consultant Thomas Schmitt de vliegtuigen zich in de torens van het World Trade Center boren. Schmitt had die dinsdagochtend eigenlijk een zakelijke meeting in de buurt van het WTC, maar de afspraak ging op het laatste moment niet door. Godzijdank, concludeert hij twee weken later, terug op zijn kantoor in Amsterdam.

Schmitt, die wereldwijd concepten ontwikkelt voor de hospitality industry, was in New York voor een van zijn projecten. In opdracht van een Turkse zakenman legt hij de laatste hand aan een hotel à la Blakes op Long Island, en werkt hij aan een complex met private residents in Manhattan. Dit laatste project ligt op veilige afstand van de rampplek en er is dus geen schade. Het werk werd na de aanslagen wel onmiddellijk stilgelegd.

‘Burgemeester Giuliani riep alle aannemers in de stad op om puin te komen ruimen. Ook de mensen die met onze projecten bezig waren hebben aan die oproep gehoor gegeven. We hebben met z’n allen de hele dag meegeholpen.’Schmitt voorspelt zware tijden voor restaurants en hotels in New York, en dan vooral in het zuidelijk deel van Manhattan. ‘Een wijk als Trebecca, waar in een paar jaar tijd heel veel mooie bedrijven zijn geopend, moet weer van vooraf aan beginnen. De meeste zaken zijn gesloten, en als ze open zijn dan komen er geen gasten.’

Reageer op dit artikel