nieuws

Illegale reclame wordt aangepakt

Horeca

Den Haag gaat als eerste gemeente in Nederland over op een harde aanpak van illegale reclame-uitingen. Bedrijven die zonder vergunning reclame laten maken, zijn strafbaar. Dat heeft een woordvoerder van de gemeente dinsdag bekendgemaakt.

Door een wijziging in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) denkt de gemeente binnenkort veel eenvoudiger bedrijven aan te kunnen pakken voor wiens goederen, diensten of activiteiten reclame wordt gemaakt. Het gaat dan bijvoorbeeld om organisatoren van feesten en markten en eigenaren van internetbedrijven.

Den Haag ziet de overlast van illegale reclame als een groot probleem. Zo zou de aanblik van de stad verloederen wanneer de posters en borden door regenval beginnen af te bladderen. Niet weggehaalde illegale reclameborden leveren daarbij gevaar op voor het verkeer.

Op het moment is alleen het maken van illegale reclame strafbaar. Daders moeten hierdoor op heterdaad betrapt worden en de opdrachtgever gaat vrijwel altijd vrijuit. De aanpassing van de APV moet hier een einde aan maken..

Reageer op dit artikel