nieuws

Kaviaarsmokkelaars gearresteerd

Horeca

De Britse politie heeft twee mannen gearresteerd op verdenking van het smokkelen van kaviaar met een waarde van bijna 409.500 euro (900.000 gulden). Dat heeft de Britse krant The Independent donderdag gemeld. De douane op het vliegveld van Manchester nam meer dan 350 kilo Servuga kaviaar in beslag.

De exclusieve lekkernij zou met valse vrachtbrieven het land worden binnengebracht, zo vermoeden de autoriteiten. Ongeveer negentig procent van de kaviaar op de markt komt van gestroopte steur. Het is een lucratieve handel voor de georganiseerde misdaad.

De Sevrugasteur wordt door stroperij, overbevissing en vervuiling met uitsterven bedreigd. De afgelopen jaren is het bestand met tachtig procent teruggelopen. De vissen leven in de Kaspische Zee en de Wolga.

Reageer op dit artikel