nieuws

Koffieconcept voor cafetaria

Horeca

Het samenwerkingsverband van grossiers Horeca Food Group (HFG) lanceert op de beurs in Rosmalen een koffieconcept voor de cafetaria.Met het concept koopt de cafetariahouder een totaalpakket dat bestaat uit een koffiezetapparaat, koffiesachets. filters, suiker en creamer. ‘We leveren dat pakket onder onze merknaam Melange D’or voor één prijs’, vertelt HFG-directeur Henk Buijsen. ‘Daarmee wordt de cafetariahouder bovendien eigenaar van het koffiezetapparaat.’

Bij enkele andere koffieconcepten blijft volgens Buijsen de leverancier eigenaar van het koffiezetapparaat. ‘Dan heb je een afnameverplichting van de koffie en dergelijke bij die leverancier. Daardoor is de inkoop vaak duurder. Bij dit concept heeft de ondernemer alle vrijheid om zijn inkoop zelf te regelen.’ De introductie heeft plaats op de horecavakbeurs in Rosmalen. ‘Het pakket is nu al wel leverbaar en staat bij onze leden in de showroom. We laten ook bijpassende koffiekopjes maken, die binnenkort te koop zullen zijn.’

Reageer op dit artikel