nieuws

Man dupeert hotels in Drenthe

Horeca

In de provincie Drenthe is de afgelopen weken een blonde man van rond de dertig jaar erg goedkoop op fietsvakantie geweest. Zo belde hij Hotel Restaurant Ruijghe Vennen in Westerbork om te reserveren voor twee overnachtingen. Zoals afgesproken arriveerde hij om 18.00 uur. Na het diner met enkele consumpties is hij naar zijn hotelkamer gegaan.

De volgende morgen liep hij met een kleine tas naar buiten toe. Het personeel van het hotel was in de veronderstelling dat hij weer ging fietsen; hij zou immers nog een nacht blijven. Toen de gast om 19.00 uur nog niet teruggekeerd was, is de ondernemer polshoogte gaan nemen op de kamer. De man bleek vertrokken zonder zijn rekening te hebben voldaan. Op zijn hotelkamer liet hij echter wel een trui en een paar schoenen achter.

Behalve in Ruijghe Vennen heeft de gast in ongeveer vijtien andere hotels meerdere dagen gebivakkeerd zonder te betalen. Eén van de hotels heeft zelfs een boeket bloemen van de man ontvangen als dank voor de goede verzorging… Inmiddels heeft de politie de man opgepakt en heeft hij alles bekend.

Reageer op dit artikel