nieuws

MECC wil EFFF verder uitbouwen

Horeca

De eerste editie van de EFFF op eigen benen is achter de rug. De beursorganisatie is redelijk tevreden maar heeft ook zelfkritiek. Voor volgend jaar staan er wat wijzigingen op de rol. ‘We willen de beurs nog interessanter maken’, aldus persvoorlichter Louk Hustinx.

Circa 4000 bezoekers kwamen op 1, 2 en 3 oktober naar het Mecc in Maastricht voor de culinaire beurs. ‘Dat is geen verkeerd resultaat, zeker niet voor een stand alone-versie van de beurs’, meent Hustinx. Tijdens de voorgaande editie van de EFFF, samen met de horecavakbeurs BBB, kwamen er echter iets meer bezoekers naar de culinaire beurs: 4500. Naast het loskoppelen van de BBB was ook de locatie dit jaar anders. In plaats van de Expofoyer was de Westhal de plek waar zo’n zeventig standhouders stonden opgesteld.

Continu
Helemaal tevreden is de beursorganisatie niet, zo laat Hustinx weten. ‘We hebben wel wat zelfkritiek. Volgend jaar willen we het concept uitbouwen en er een meer evenwichtige beurs van maken.’ Dit jaar hadden de wijnproducenten het overwicht. Er was meer wijn dan andere producten. Dat moet bij de volgende editie anders en meer in balans zijn, vindt de persvoorlichter.

Ook de nieuwe opzet met meer demonstraties en activiteiten op de stands is niet geheel naar de zin. De aanwezigheid van twee kookdemonstratieplekken was niet efficiënt. ‘Soms was er op het ene kookplein niets te doen en op het andere wel. Je moet een continuprogramma hebben’, vindt Hustinx. Het voornemen is om volgend jaar één wijnplein en één kooklocatie in te richten.Wanneer de EFFF volgend jaar precies plaatsvindt, is nog niet bekend. Wel zal het tijdstip – in het najaar – gehandhaafd blijven, voorziet de persvoorlichter. Ook hoopt de beursorganisatie op een verdere uitbreiding van de expositie. ‘We willen de beurs nog interessanter maken en uitbouwen. We hopen niet alleen Nederlandse bezoekers maar ook geïnteresseerden uit België en Duitsland te krijgen.’

Reageer op dit artikel