nieuws

‘meer geld voor promotie Nederland

Horeca

Staatssecretaris Ybema (Economische Zaken) wil meer geld voor de promotie van Nederland als toeristische en recreatieve bestemming. De aanslagen in de Verenigde Staten en de mond- en klauwzeercrisis hebben, volgens de staatssecretaris, grote gevolgen gehad voor de sector.

Het binnenlands toerisme groeit al enige tijd niet meer. Dat geldt ook voor de komst van Duitse en Belgische toeristen. ‘Er zal jaren campagnevoeren voor nodig zijn om ons terug te vechten op de positie waar we tot voor kort stonden’, aldus Ybema woensdag in de Tweede Kamer.

De promotie moet intensiever en beter worden afgestemd op andere activiteiten, aldus de politicus. Er moet, volgens Ybema, vooral meer aandacht komen voor de kwaliteit van de Noordzeekust. ‘Deze belangrijke toeristische trekpleister is niet wat ze zou kunnen zijn.’

Reageer op dit artikel