nieuws

Meer particulieren failliet

Horeca

Het aantal failliete particulieren is de eerste zes maanden van dit jaar sterk toegenomen. In totaal ging het om zevenhonderd personen, een toename van liefst driekwart in vergelijking met dezelfde periode in 2000. Veel schuldsaneringen liepen het eerste halfjaar alsnog uit op een faillissement.

Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het totaal aan faillissementen kwam in de eerste helft van dit jaar uit op 2700, een toename van 35 procent. Daarmee zet de stijgende trend door die halverwege 1999 begon. Het CBS telde het eerste halfjaar onder bedrijven en instellingen een kwart meer gevallen van zwart zaad. De grootste stijging deed zich voor onder dienstverleners en financiële instellingen. In die sector nam het aantal bedrijven dat op de fles ging met 76 procent toe. Eenmanszaken deden het met elf procent veel beter dan gemiddeld.

Reageer op dit artikel