nieuws

Misset Horeca nr. 41 2001

Horeca

Deze week in Misset Horeca een artikel over restaurants die kookcursussen verzorgen. Een verhaal over restaurant de Swaen die zijn Michelin-ster terugwil. En een verslag over de zalmkwekerij in Noorwegen.

Kookschool is in

Goed kunnen koken geeft tegenwoordig aanzien. Mede door de opkomst van de televisiekok is de vraag naar kookcursussen enorm. Restaurants spelen daar op in met een breed scala aan lessen, voor de gewone kookgek of voor een teambuildend managersuitje.

Avontuur op het bord bij Merlijn

Bistro Merlijn is versierd met beelden, fantasiekandelaars aan de muren en glas-in-loodramen. ‘We willen de gasten imponeren met de omgeving en hen daarbij laten genieten van de culinaire vertaling van al dat avontuurlijks.’ Een voorproefje voor vijf knaken.

De Swaen jaagt op Michelin-ster

Restaurateur Charles Hilders wil zijn ster terug. Dat is zijn opdracht aan topkok Alan Pearson. Die moet met z’n kookkunsten vooral een jonger publiek binnenhalen. ‘De dertigers en veertigers hebben hun geld gemaakt, willen in de watten worden gelegd, maar niet té opgeprikt.’

Noren zijn trots op hun kweekzalm

Dertig jaar is Noorwegen bezig met het kweken van zalm. Van voor tot achter gecontroleerd en dus gegarandeerd schoon, is de boodschap. Ondertussen zoeken kwekers ook naar alternatief ‘zeefruit’.

Reageer op dit artikel