nieuws

Misset Horeca nr.43 2001

Horeca

Deze in Misset Horeca een portret van voormalig chef-kok Rens Blokzijl. Deze Food & beverage-adviseur introduceerde de standaardisatie van recepturen in de Nederlandse restaurant- en instellingskeuken. Verder: Koninklijk Horeca Nederland maakt zich op voor een juridische procedure om een vergoeding af te dwingen voor gedupeerde ondernemers van de mkz-crisis. En een artikel over de stoel als sluitpost.

Einzelgänger rens blokzijl

Food & beverage-adviseur Rens Blokzijl bereikte de top in zijn vak. Toch is de voormalig chef-kok nauwelijks bekend bij de culinaire top. Vreemd, omdat hij de standaardisatie van recepturen introduceerde in de Nederlandse restaurant- en instellingskeuken, convenience al in de oorlog ontdekte en zelfs patent heeft op het gerookte haantje.

Proefproces om mkz-vergoeding 22

Koninklijk Horeca Nederland maakt zich op voor een juridische procedure om zo alsnog een vergoeding af te dwingen voor door de mkz-crisis gedupeerde ondernemers. De juristen zullen met name de buitengewoon strenge voorwaarden van het mkz-noodfonds aan de kaak stellen. Dat het een pittige procedure zal worden, is op voorhand al duidelijk.

Portret van een duizendpoot

Chef-kok en bedrijfsleider Bart Kreikamp van ’t Madammeke in Amersfoort startte zijn loopbaan als afwasser. Het werk in de keuken beviel echter zo goed dat hij besloot voor het koksvak te kiezen. Hoewel hij tegenwoordig ook veel tijd op kantoor doorbrengt, vindt hij koken nog altijd het leukste wat er is. Een portret van een veelzijdig man.

‘Zitplaats vaak sluitpost’

Met stof bekleed? Of louter van hout? Leer dan? Harde kussens? Armleuningen? Met als enige overeenkomst dat ze vier poten hebben, is geen stoel hetzelfde. Het belangrijkste onderdeel van een restaurant is volgens een grote stoelenleverancier vooral bij nieuwbouwprojecten vaak de sluitpost op de begroting.

Reageer op dit artikel