nieuws

‘Nederlanders gaan gewoon met vakantie

Horeca

Nederlanders laten zich niet afschrikken door de terroristische aanslagen een maand geleden in de VS. Zij plannen nog steeds massaal vakanties, voor dit en volgend jaar. Slechts een enkeling heeft de neiging om thuis te blijven, zo blijkt uit onderzoek dat het Algemeen Nederlands Verbond van Reisondernemingen (ANVR) donderdag openbaar heeft gemaakt.

Ook de tegenaanvallen van de VS en Groot-Brittannië hebben de reislustige Nederlander niet van de wijs gebracht. Meer dan zes op de tien hebben al plannen voor de laatste paar maanden van dit jaar of volgend jaar zomer. Dat is evenveel als de afgelopen jaren. ‘Vooral vliegreizen binnen Europa, wintersportvakanties en steden- en busreizen doen het ook nu goed’, aldus de ANVR.

De angst om in het vliegtuig te stappen is beperkt, constateren de onderzoekers van de reiskoepel. Maar de vliegtochten moeten niet al te lang zijn: verre reizen zijn enigszins uit de gratie. Bestemmingen in Europa zijn daarentegen iets populairder dan voor de gebeurtenissen in Amerika.

Reageer op dit artikel